Even voorstellen

 

Maak jij je zorgen om je kind?

Naast moeder van drie kinderen, ben ik al ruim 14 jaar met hart en ziel kindertherapeut in mijn praktijk  Kindertherapiedenhaag.nl aan de Conradkade.

Wanneer ik word gebeld door ouders weten zij het, na lange tijd ook niet meer, ze lopen vast, of twijfelen over de juiste aanpak.

Dan is er veel moed nodig  om een therapeut te bellen, om hulp te vragen. Ouders die dat aan durven doen iets heel bijzonders voor hun kind. U neemt dan juist uw verantwoording. Soms zijn kinderen van zichzelf en/of hun omgeving vervreemd, en het is vaak moeilijk voor een ouder om dat te erkennen.Toch gingen al meer dan 3000 ouders u voor! 

Kinderen  waardeer ik om hun openheid en spontaniteit. Ze leven nog dicht bij hun werkelijke gevoelens. Onbewust spiegelen ze door hun gedrag hoe ze de omgeving ervaren. In die zin beschouw ik negatief gedrag ook als een signaal en een kreet om hulp om nieuw, effectief gedrag te ontwikkelen bij een onvervulde behoefte.

Dat bewustzijn geeft mij dikwijls inzicht in de juiste aanpak, ook als er sprake is van zeer stressvolle situaties.

Ook kinderen met (faal)angst, sociale onzekerheid, onhandigheid help ik graag hun eigen kracht en eigenheid weer te ervaren.

Pubers en Jong volwassenen zijn voor mij een uitdaging; om ze weer in hun eigen kracht te zetten, ze weer in zichzelf laten geloven.

Omdat ik een nieuwsgierig mens ben, en geinteresseerd hoe mensen tot elkaar staan, hoe je als familie met elkaar verbonden bent, heb ik zojuist  een driejarige opleiding aan de Interactie Academie in Antwerpen afgerond, om beter met gezinnen te kunnen werken in zijn geheel. Als het met éen lid van het gezin niet goed gaat, gaat het vaak in het hele gezin ook minder goed. Alles hangt met alles samen. En nu zit ik alweer in het 2e jaar van de fantastische opleiding aan de Phoenix Opleidingen in Utrecht. daar krijg ik meer inzicht hoe we onze eigen geschiedenis altijd meenemen , elke dag maar weer. Dat kan helpend zijn, maar vaak ook heel belemmerend. Ik zie hoe dat de dynamiek in een gezin kan beinvloeden.

Maak jij je zorgen om je kind, weet jij je soms geen raad meer en heb je behoefte aan deskundig advies of een klankbord? Hoef je geen diagnose, maar gewoon wel hulp?

Dan zit je hier goed. Ruim 14 jaar biedt Kindertherapiedenhaag steun aan ouders, gezinnen en kinderen.Het feit dat je nu dit bericht aan het lezen bent, betekent al dat je een stap aan het doen bent, je reikt uit, je zoekt, en leest, en hoopt een antwoord op je vragen te krijgen.

Mijn lichte, warme en aandachtige aanpak, met veel respect voor het kind en de inspanningen van de ouders, helpt om de dingen weer in perspectief te zien. Ik hoop dat ik jouw vraag mag beantwoorden.

 

Opleidingen

Conservatorium UM 1992

Integratieve Kind en Jeugdtherapie  NAP 2005

Focus begeleider 2008

Interactie Academie gezins begeleiding 2015

Re-attach therapeut 2017 

Mindful Parenting 2017

Phoenix  Opleiding 2017-2020