5 vragen die je jezelf kan stellen vóordat je gaat schreeuwen...

 

   

razendemoeder

 

Wat is het belangrijkste op dit moment?

Dit is veruit mijn favoriete vraag om jezelf te stellen, om weer met twee benen op de grond te komen, om met minder emotie en meer gezond verstand de juiste beslissing te nemen voor mij en mijn gezin.  ga ik vanuit mijn verstand reageren, of vanuit empathie, vanuit mijn hart, mijn begrip?     

Is dit echt een groot probleem?

Au, deze vraag doet een beetje pijn. Ja soms weet je het ook niet! En, als we echt even stoppen om na te denken waar dit nu allemaal over gaat....zijn de overtredingen vaak heel klein en onbeduidend. Vaak is onze angst of het nu wel of niet een big deal is groter dan de daad zelf. Doe ik het wel goed????

 

Kunnen ze dit zèlf oplossen?

Zo vaak gaan de conflicten over het geruzie tussen twee of drie kinderen. Gemiddeld  zijn er zo'n 5 ruzietjes per dag....

Voordat je je scheidsrechterspet op zet; zeg tegen jezelf: Mijn  Kinderen Zijn Uitstekend In Staat Om Dit Zelf Op Te Lossen. Vertel het ze nog maar eens rustig. Vraag jezelf ook eens af wat jouw rol eigenlijk is in dat hele ruzieverhaal. Hoe meer energie je erin stopt om die herrie te stoppen, hoe meer ruzie ze krijgen.....Mijn tip: hou je erbuiten, ruzie is gezond, mits ze niet met stenen gaan gooien naar elkaar. Hanteer daarbij dus één  regel 'Wij doen elkaar geen pijn!'.

 

Wat wil ik dat mijn kind anders doet?

Je zal merken dat, als je het positieve gedrag benadrukt of uitspreekt, je kind zich meer openstelt voor je, dan als je dreigt en straft. 

Kinderen willen gewoon graag weten wat ze dan wél moeten doen om jouw liefde en aandacht te krijgen.

 

Hoe kan ik deze situatie weer 'rechttrekken?'

Ik schrijf vaak over weer in verbinding komen met je kind, weer de warmte en vriendelijkheid opzoeken. Het helpt om je regelmatig in je kind te verplaatsen. Vraag jezelf nu, op dit moment eens af; wat past er bij jou (als moeder)om een moeilijke situatie weer recht te trekken, hoe zou jíj dat doen?

 

 

Succes! meer weten of eens een workshop volgen met dit thema?

bel me: 06-18081342,

mail me 

 

Reactie van een vader op dit blog: Diepe zucht dat ik eindelijk iets lees wat de kern raakt. Dank je wel lieve Franca.

 

Ben benieuwd wat je hiervan vindt, je kunt hieronder reageren.

Beveiligingscode
Vernieuwen