9 mantra's voor wat meer rust

babylach

 

 

♦Vertrouwen: vertrouw dat de dingen goed zijn zoals ze zijn, dat je het niet altijd hoeft te veranderen, geef je soms even over aan het grotere geheel.

♦Stap er vandaan: Ja stap gewoon eens uit die eindeloze discussies, doe een stap achteruit, nog één...Heerlijk!

♦Kies vrede : heel simpel, ik kies steeds vaker voor vrede in plaats van gelijk, of strijd (daar ben ik ook heel goed in, maar vrede voelt echt meer als..vrede!

♦Het is wat het is. Ja als, je deze vaak toepast wordt echt alles een stuk makkelijker; het brood is op: het is wat het is, jullie zijn 10 minuten te laat...het is wat het is..accepteer het nu maar gewoon....

♦Gewoon aardig zijn: deze lijkt misschien een beetje gemaakt, maar hij werkt erg goed. Als je kinderen moe zijn, chagrijnig zijn na een lange dag, gewoon aardig zijn, ik zeg het tegen mezelf, en tegen mijn  kinderen, en......ik word er aardiger en geduldiger van!

♦En dit. Als er véel gedoe is, en dan bedoel ik echt veel, dan helpt het om ze te benoemen als: En dit, En dit, En dit ook...

♦Check in. Hoe voel ik mij nu? Als ik merk dat ik alleen maar aan het doen doen doen!! ben, weet ik dat het de hoogste tijd is om even in te checken: Hoe is het met mij?  Als ik  dat vaker op een dag doet, loopt de meter echt niet op, gezonder!

♦Ik ben genoeg. Om dat tregen jezelf te zeggen, is zo fijn, zo rustgevend, je ziel voeden....

♦Adem in.....en uit. en nog een keer als dingen moeilijk gaan, als je het helaaaal gehad hebt. adem in en uit. Dit geeft me een pauze om even bij mezelf te komen, na te denken hoe ik het wil voordat ik ga reageren of handelen.

♦Ik ben dankbaar. steeds vaker durf ik dat te denken en te zeggen; er is zoveel waar ik dankbaar voor kan zijn, het maakt me gelukkig.

 donotlet

 

 

Ben benieuwd wat je hiervan vindt, je kunt hieronder reageren.

Beveiligingscode
Vernieuwen