Kinderen

 Elk kind wil gezien, gehoord, gekend en begrepen worden.

overprikkeld kind

Kinderen in deze tijd hebben het vaak heel moeilijk. ze moeten weerbaar zijn, zelfstandig, assertief, sociaal vaardig, stil kunnen zitten, zéker geen faalangst of verlegenheid hebben, over hun gevoelens kunnen praten.....Vaak vaardigheden die volwassenen ook nog steeds niet helemaal beheersen. Ik kijk nu vooral even naar mezelf! 

Ouders komen vaak met een vraag of ik met hen mee wil kijken naar hun kind,en  ik zie dan kind wat soms overprikkeld is,  en die niet meer precies weet waar zijn behoeften liggen, en waar zijn energie en kracht zit.

Faalangst komt helaas steeds vaker voor. Ik merk dat we met een paar één op éen gesprekken waarin we veel oefenen, en bewust worden, het kind  erkenning krijgt, en ook gaat begrijpen hoe dat nou werkt; faalangst.

Meer hierover in mijn artikel:Ik kan het toch niet!

 

Of een kind, en die heb ik heel vaak, die alleen nog maar boos kan zijn, dit kind en zijn ouders laat ik zien wat erachter die boosheid zit, hoe die ontstaat en waarom het kind kind deze boosheid gebruikt. Na afloop zie ik een ontspannen kind wat zich gehoord en gezien voelt, en ouders die beter weten hoe ze 'dit korte lontje'moeten aanpakken!

Ook hierover schreef ik blog:Boze kinderenHeb jij een kind met een (héle) sterke eigen wil.....?!3 stappen die je kan doen om kalm te blijven als jouw kind dat niet is!

En...soms beletten we kinderen om te zijn wie ze zijn, omdat ze onze behoefte en gemis moeten invullen.

Wil je hier meer over weten, of even met me overleggen? Bel me: 06-18081342